Categorie: publicaties | Gepubliceerd: 12 juli 2018

Gids met tips en informatie over duurzaam verpakken

Met de interactieve Inspiratiegids Duurzaam Verpakken wil het KIDV inzicht geven in de duurzame mogelijkheden op verpakkingsgebied, aan de hand van praktische informatie, tips en voorbeelden.

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) lanceerde deze gids op woensdag 11 juli. De Inspiratiegids Duurzaam Verpakken is ontwikkeld voor bedrijven die geen verpakkingsdeskundigen in dienst hebben, zoals ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Met behulp van deze gis kunnen ze keuzes maken om verpakkingen te verduurzamen.

Drie routes met verduurzamingstips

De gids biedt de mogelijkheid om verpakkingen via drie routes te onderzoeken. Zo zijn de verpakkingstypes te verkennen vanuit de productsamenstelling en staan verduurzamingstips beschreven. Ook is een verkenning mogelijk naar de verduurzamingsaspecten van bestaande verpakkingstypes: wat zijn bijvoorbeeld de verduurzamingstips bij het verpakken van boter in een kuipje. De derde route inventariseert de verschillende typen verpakkingen die zijn gemaakt van specifieke materiaalsoorten. Zo kunnen bedrijven verkennen of hun voorkeur uitgaat naar karton, kunststof of metaal.

De interactieve gids is ontstaan uit de kennis en ervaringen die de afgelopen vier jaar zijn opgedaan met het ontwikkelen van de verduurzamingsplannen op het gebied van verpakkingen. Onder leiding van het KIDV hebben de verschillende brancheorganisaties deze plannen opgesteld en uitgevoerd. De Inspiratiegids Duurzaam Verpakken is te downloaden via de website van het KIDV.