Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 29 augustus 2018

Meerlanden investeert in tankstation voor Groengas

Steeds meer voertuigen van Meerlanden rijden op Groengas dat het grondstoffen- en energiebedrijf zelf maakt van het gft dat ze ophaalt. De voertuigen efficiënt kunnen afvullen wordt dan ook steeds belangrijker.

angeline_kierkels.jpgMeerlanden directeur Angeline Kierkels opent het nieuwe tankstation.

Daarom opent Meerlanden vandaag (29 augustus) op haar locatie in Rijsenhout een zogenoemd timefill-tankstation. Dit tankstation kan gedurende de nacht tot veertien Groengas inzamelvoertuigen tegelijk afvullen, zodat chauffeurs ’s morgens vroeg direct met een volle tank aan de dienst kunnen beginnen.

Meerlanden directeur Angeline Kierkels opent het station samen met toeleverancier PitPoint. Dit bedrijf realiseerde een aantal jaren geleden al een zogenoemd fastfill-tankstation bij Meerlanden. PitPoint ontwerpt, bouwt, financiert, beheert, en onderhoudt openbare en privé tankstations voor LNG, CNG, groengas, waterstof, en elektrische laadpunten, voor bedrijven en overheden.

2,6 miljoen kubieke meter in 2017

In 2017 produceerde Meerlanden nog 2,6 miljoen kubieke meter Groengas, goed voor 38 miljoen autokilometers. 51 procent van het wagenpark van het publieke bedrijf rijdt inmiddels op het gas.

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website