Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 september 2018

Nieuwe loswal voor Afvalzorg in Noordzeekanaal

Een nieuwe loswal biedt Afvalzorg de mogelijkheid om schepen tot 135 meter te ontvangen en moet de belasting van wegen en omgeving gaan beperken.

opening loswal Afvalzorg.jpgOfficiële ingebruikname van de nieuwe loswal van Afvalzorg in het Noordzeekanaal.

Adnan Tekin, gedeputeerde van Noord-Holland en Hans Krieger, wethouder van Zaanstad, hebben de loswal in het Noordzeekanaal officieel in gebruik genomen door het lossen van een eerste “vracht” uit een schip. De loswal is onderdeel van in 2013 gemaakte afspraken met Belangenvereniging Nauerna, Havenbedrijf Amsterdam, gemeente Zaanstad en provincie Noord-Holland over de toekomst van de Nauernasche Polder. Hierin is ook afgesproken dat op locatie Nauerna de stortactiviteiten in 2022 definitief stoppen, er een permanent bedrijfsterrein komt van 15 hectare voor de recycling van afvalstoffen en dat in fases een openbaar park van 60 hectare wordt opgeleverd.

Aviduct

Tijdens de ingebruikname onthulden de gedeputeerde en wethouder samen met de betrokken directeuren Bert Krom (Afvalzorg), Remco Hoeboer (Mobilis) en Dolf van Atteveld (Van den Biggelaar) ook de naam van het nieuwe viaduct. Het ‘Aviduct’  verbindt de nieuwe loswal met het bedrijfsterrein van Afvalzorg. In overleg met de gemeente Zaanstad is aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing van dit viaduct. Het omvangrijke project, waarbij tevens een deel van de Nauernaseweg moest worden omgelegd, is binnen een jaar afgerond. Aannemerscombinatie Mobilis-Van den Biggelaar is verantwoordelijk voor de bouw van het viaduct en de loswal. De combinatie zal gedurende tien jaar tevens verantwoordelijk zijn voor het onderhoud.

Meer weten over Afvalzorg?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website