Categorie: hergebruik | Gepubliceerd: 14 september 2018

Twente Milieu komt met deelcontainer voor hergebruik

Twente Milieu komt met deelcontainers, die inwoners van Twente kunnen gebruiken voor het delen van spullen of etenswaren.

deelcontainer twente.jpeg
Gedeputeerde Annemieke Traag van Overijssel onthult de deelcontainer voor hergebruik van spullen. Foto: Eric Brinkhorst 

De deelcontainer werd donderdag 13 september door gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel onthuld. Gebruikers kunnen spullen in de container zetten of er juist uithalen. Het gaat om een container van 240 liter, die is voorzien van een deurtje en planken. Twente Milieu plaatst de deelcontainer bij inwoners die deze vrijwillig onder hun hoede nemen.

De deelcontainer is een van de stappen naar een Afvalloos Twente: het doel om in 2030 nog maximaal 50 kilo restafval per Twentse inwoner per jaar over te houden. “Alleen afval scheiden is niet voldoende om dat doel te behalen”, zegt directeur Lisette Bosch van Twente Milieu. “Ook preventie is daarbij heel belangrijk. We moeten proberen de afvalberg in zijn geheel te verminderen en te voorkomen dat herbruikbare spullen, zoals speelgoed, of goed voedsel onnodig bij het restafval belanden. Door op een zichtbare manier het voedsel en de producten te laten delen, hopen we mensen bewust te maken en te activeren.”

 

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website