Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 oktober 2018

Aldi introduceert herbruikbare tas

Vorig jaar maakte Aldi al bekend volledig te stoppen met de verkoop van eenmalige plastic tassen. Vanaf maandag 8 oktober kunnen klanten gebruik maken van een nieuwe herbruikbare boodschappentas, die voor tachtig procent gemaakt is van gerecycled materiaal.

Eind dit jaar zullen alleen nog maar herbruikbare tassen bij Aldi verkrijgbaar zijn, meldt de supermarktketen. Met de uitfasering van de eenmalige tasjes bespaart Aldi naar eigen zeggen jaarlijks 200.000 kilo plastic. Milieucentraal is positief over het beleid van Aldi. “Mooi dat Aldi doorpakt en geen plastic tassen meer gaat verkopen”, reageert Vera Dalm namens de voorlichtingsorganisatie. “Hopelijk stimuleert dit mensen altijd hun eigen boodschappentas mee te nemen. De herbruikbare tas van Aldi is daarvoor een goede oplossing.”

De introductie van de nieuwe herbruikbare boodschappentas valt samen met de Plastic Soup week van de discounter. Samen met de Plastic Soup Foundation is een speciale lunchbox ontwikkeld die gemaakt is van bamboe en mais. Ook deze ligt vanaf maandag 8 oktober in alle Aldi Winkels. Per verkocht exemplaar gaat er 50 eurocent naar de Plastic Soup Foundation. Bovendien ontvangen klanten bij aankoop van een lunchbox een speciale Kidsweek die volledig in het teken staat van de plasticsoep.

Educatieprogramma

Aldi heeft samen met de Plastic Soup Foundation ook een educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen, wat onderdeel is van het platform De Wereld van OZ. Hier leren kinderen op speelse wijze wat de gevolgen zijn van plastic soep in de oceanen en rivieren.

"Wij zijn er erg trots op dat al meer dan 1.250 scholen dit lespakket aangevraagd hebben. We willen dat toekomstige generaties kunnen leven in een schone en gezonde omgeving", aldus Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility Aldi Nederland.