Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 09 oktober 2018

Irado's nieuwe vuilniswagens rijden op groen gas

In zijn stappen om duurzaamheid in de bedrijfsvoering te integreren, heeft Irado elektrische voertuigen in gebruik genomen en gaat een deel van de inzamelwagens rijden op het groene gas CNG.

In het restafval dat Irado ophaalt, zit nog veel organisch afval. Dit wordt er door nascheiding alsnog uitgehaald en vergist voor de productie van biogas. Als het mogelijk is, gaan ook de nieuwe vuilniswagens op dit groene gas CNG rijden. "Niet alle inzamelwagens kunnen namelijk rijden op CNG. De kraakperswagens wel, dus die zullen bij vervanging gaan rijden op het groene gas, maar voor de inzamelwagens met grijpers is dit helaas niet mogelijk", licht een woordvoerdster toe.

Verder worden de oude dieselbestelwagens de komende jaren vervangen door volledig elektrisch aangedreven voertuigen die opladen aan laadpalen op Irado’s eigen terrein. De groene stroom voor deze palen laadt het bedrijf op via zonnepanelen die op het dak van het kantoor liggen.

“Bij ons werk als afvalinzamelaar ontkomen we er niet aan om met voertuigen door de stad te rijden”, geeft directeur André Hartog aan. “Waar mogelijk proberen we dag zo duurzaam mogelijk te doen. Met deze nieuwe voertuigen leveren we een bijdrage aan de CO2-reductie in de stad.”

Meer weten over NV IRADO?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website