Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 10 oktober 2018

Fost Plus gaat bedrijven helpen met pmd-inzameling

In België zijn bedrijven verplicht pmd gescheiden aan te leveren. Omdat bedrijven echter een stuk slechter afval scheiden dan huishoudens, heeft Fost Plus een standaard communicatiecampagne voor bedrijven uitgewerkt.

Fost Plus ziet dat pmd in bedrijven vaker slechter gesorteerd wordt dan thuis (22 procent versus 16 procent). Er komen bijvoorbeeld vaak nog volle plastic flessen of bekertjes in de PMD-zak terecht, die niet in de blauwe zak thuishoren omdat ze het recyclingproces bemoeilijken.

Om bedrijven beter te laten scheiden heeft Fost Plus een communicatiecampagne voor bedrijven uitgewerkt waarmee op een consistente, correcte en onmiddellijk herkenbare manier wordt uitgelegd hoe pmd moet worden gesorteerd. Bovendien kunnen bedrijven zich tot Fost Plus richten voor gratis hulp bij de implementatie van de afvalsortering binnen hun onderneming.

Om nog meer bedrijven en organisaties te bereiken die beter willen sorteren op de werkvloer, heeft Fost Plus op de sociale media een filmpje gepost dat eenvoudige tips geeft voor juist sorteren en duidelijk moet maken dat goed sorteren op het werk helemaal niet moeilijk is.

Voorlichtingsfilmpje van Fost Plus over afval scheiden op het werk. Bron: Fost Plus op Vimeo

Meer weten over Fost Plus?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website