Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 26 oktober 2018

Mineralz: drie decennia afval immobiliseren

Mineralz, dochteronderneming van Renewi, viert vandaag 26 oktober zijn 30-jarig bestaan.

Van Gansewinkel Groene Gemeente.jpgRenewi Mineralz maakt Forz uit AEC-bodemassen.
Foto: Lens! Fotografie Marcel Krijger

Op de 30 jaar waarop Mineralz bestaat kan ze terugkijken op verschillende naamswijzigingen. Op 26 oktober 1988 werd de locatie VBM geopend door Ed Nijpels als minister van VROM. VBM stond voor Verwerking Bedrijfsafvalstoffen Maasvlakte en vormde de start van een samenwerking tussen AVR en Grontmij. Na het samenvoegen van diverse activiteiten werd dat later omgezet in de zogenoemde A&G Bedrijven. Met een naamswijziging in januari 2012 kreeg het de naam Van Gansewinkel Minerals. Het bedrijf gaat inmiddels verder onder de naam Mineralz, dit als gevolg van de fusering tussen Shanks met Van Gansewinkel in februari 2017.

Het bedrijf richt zich op het immobiliseren van gevaarlijke afvalstoffen en heeft inmiddels tien vestigingen in Nederland en België. Het is actief in het reinigen en immobiliseren van vervuilde grond en minerale reststromen waarbij het streeft naar optimaal hergebruik. Zo maaakt het uit minerale afvalstoffen nieuwe grondstoffen die onder de merknaam Forz op de markt worden gebracht. Forz voldoet aan alle kwaliteitsnormen en wettelijke richtlijnen.

In de afgelopen jaren heeft Mineralz zijn activiteiten flink uitgebreid. Zo opende Mineralz in 2016 de Forz-Factory, de eerste fabriek die bodemassen (verbrandingsresten) uit afvalenergiecentrales omzet in duurzame, hoogwaardige grondstoffen, welke worden ingezet onder de merknaam FORZ®. Bovendien leveren deze secundaire grondstoffen een substantiële kostenbesparing als vervangers voor steeds schaarsere primaire grondstoffen.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website