Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 november 2018

Prefab douche-toilet van gerecyclede petflessen

Om toepassingen te vinden voor gerecycled kunststof is het project Sustonable uitgekozen als pilot voor gerecycled pet. Suez gaat de grondstoffen leveren.

Het project is een van de 14 pilots die zijn geselecteerd voor het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof (KVG) dat wordt uitgevoerd door RWS, KIDV en gefinancierd door het Afvalfonds Verpakkingen. Het programma wil het hergebruik van huishoudelijk kunststof verpakkingsmateriaal in producten stimuleren door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.

De pilot betreft de ontwikkeling van een prefab douche-toilet module. Dit concept bestaat uit een wand, waarbij de leidingen al zijn ingebouwd en waarbij Sustonable composietsteen materiaal wordt gebruikt als plaatmateriaal. Sustonable gebruikt daarvoor gerecycled plastic van petflessen en kwarts zand. Het gerecyclede pet is afkomstig uit huishoudelijk afval dat door Suez is gesorteerd.

Door gebruik van gerecyclede pet als bindmiddel worden vervuilende polyester bindmiddelen voorkomen. Het materiaal is bovendien na einde levensduur recyclebaar. De pilot wordt uitgevoerd door Sustonable met de partners De Modulefabriek, Mapei, Dekker Zevenhuizen en Suez.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website