Categorie: aanbestedingen | Gepubliceerd: 20 november 2018

Suez en Cyclus tekenen contract restafvalverwerking

Met de krabbels van Jan Krapels namens Cyclus en Nout van Kempen namens Suez is het officieel: ook de komende vier jaar gaat Suez het restafval uit de acht Cyclus-gemeenten verwerken.

2018-11-19_Persbericht_Overeenkomst_Restafval_foto.JPGNout van Kempen (Suez) en Jan Krapels (Cyclus) tekenen het contract voor de verwerking van restafval.
Foto: Cyclus

Gisteren tekenden Krapels en Van Kempen het contract voor de verwerking van naar schatting 62 kton fijn restafval en 6,6 kton grof restafval per jaar. Het contract gaat in op 1 januari 2019 en zal in ieder geval vier jaar lopen. Daarna kan het nog twee keer met twee jaar worden verlengd. Afgelopen zomer werd overigens al bekend dat Cyclus de verwerking van restafval ook de komende jaren aan Suez gunt.

Cyclusdirecteur Jan Krapels is verheugd met de nieuwe overeenkomst. “Hoewel de hoeveelheid restafval gestaag afneemt, gaat het nog steeds om een aanzienlijke hoeveelheid. Dat afval willen we zo duurzaam mogelijk laten verwerken. In dat verband heeft Suez zich de afgelopen jaren bewezen als een deskundige en betrouwbare partner. Het doet me dan ook deugd de samenwerking de komende periode voort te kunnen zetten.”

Restafval naar ReEnergy

Suez gaat het restafval van Cyclus verwerken in de afvalenergiecentrale ReEnergy in Roosendaal. De warmte die bij de verwerking vrij komt, wordt omgezet in elektriciteit. Daarmee voorziet ReEnergy in de energiebehoefte van meer dan 70.000 huishoudens. Daarnaast maken omliggende glastuinbouwbedrijven voor verwarming van de kassen gebruik van de warmte van ReEnergy.

Het vorige contract van Cyclus met Suez (toen nog Sita) liep vanaf 2012 en werd tweemaal verlengd. Cyclus draagt zorg voor het afvalbeheer in verschillende gemeenten in de regio’s Midden-Holland en Rijnstreek.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website