Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 04 december 2018

25 basisscholen willen afvalvrij worden

Leerlingen van 25 basisscholen werken dit schooljaar aan een school zonder restafval, een project dat Cyclus heeft ontwikkeld in opdracht van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nieuwkoop en Waddinxveen.

Afvalvrije school Maarten de Mik.jpgMaarten de Mik van Cyclus leert leerlingen over (zwerf)afvalpreventie.
Foto: Rianne den Balvert

In het project ‘Afvalvrije school’ leren ruim 600 scholieren over (zwerf)afvalpreventie, houden ze waardevolle grondstoffen apart in de klas, lanceren ze een bewustwordingscampagne en doen ze mee aan een zogeheten afvalbattle. In deze strijd wegen de leerlingen het restafval dat overblijft in de klas en gaan ze zwerfafval rondom de school prikken. Op de deelnemende scholen haalt Cyclus gft, pmd en papier op.

“Scholen willen duurzaamheid concreet maken en hun leerlingen ervan bewust maken dat afval een waardevolle grondstof is”, legt Cyclus-voorlichter Maarten de Mik uit. Hij werkt met de leerlingen aan een school zonder restafval en bereidt ze voor op de circulaire economie. “Vorig jaar deden er 17 basisscholen mee aan het project, dit jaar komen daar 25 scholen bij.”

Van school naar buurt

Het project ‘Afvalvrije school’ heeft Cyclus ontwikkeld in opdracht van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nieuwkoop en Waddinxveen en is de opvolger van het project ‘Straat je Netjes’. Komende januari gaat het afvalbedrijf de 17 scholen benaderen die vorig jaar aan ‘Afvalvrije school’ hebben meegedaan om gezamenlijk de omgeving van de school te enthousiasmeren voor een afvalvrije buurt.

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website