Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 04 januari 2019

Suez haalt afval Utrechtse gemeenten op met LNG-voertuigen

Met ingang van dit jaar haalt Suez het huishoudelijk afval op in de gemeenten De Bilt, Stichtse Vecht, Houten, De Ronde Venen, Wijk bij Duurstede en Eemnes. Daarvoor investeert het afvalbedrijf onder andere in veertien nieuwe kraakperswagens op LNG.

Afgelopen zomer werd al bekend dat Suez de zes gemeenten vanaf 1 januari 2019 zou gaan bedienen.Het gaat om 233.249 inwoners en 96.714 aansluitingen met jaarlijks bijna 45 kiloton restafval en 30,5 kiloton gft. De contracten, die in principe voor vier jaar zijn afgesloten, hebben een optie om twee keer twee jaar te verlengen.

'Duurzaamheid gaf doorslag'

Bij het winnen van de contracten gaf duurzaamheid volgens Suez de doorslag. Het bedrijf verwerkt en recyclet afval naar eigen zeggen niet alleen op de meeste innovatieve wijze, maar het zet ook steeds meer in op voertuigen die rijden op het vloeibare gas LNG, een brandstof die een stuk schoner is dan diesel. Voor de afvalinzameling in de Utrechtse gemeente investeert het bedrijf in liefst 14 duurzame kraakperswagens.

Het winnen van de aanbesteding zorgt bij Suez ook voor meer arbeidsplaatsen. Het bedrijf neemt bijna vijftig nieuwe chauffeurs en beladers aan voor de afvalinzameling in de zes Utrechtse gemeenten.

In de gemeente Wijk bij Duurstede was Suez de afgelopen jaren al de inzamelaar van huishoudelijk afval. In de andere vijf gemeenten zamelde Renewi voorheen het afval in.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen