Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 05 februari 2019

Suez bouwt BioResourceLab in Frankrijk

Milieubedrijf Suez gaat in het Franse Narbonne onderzoek doen naar het omzetten van organisch afval in bio-grondstoffen.


In het nieuwe lab komen vijftien wetenschappers werken. Foto: rogerphoto - stock.adobe.com

Afgelopen week werd in Narbonne de eerste steen gelegd voor het zogenoemde BioResourceLab. Suez wil hier onderzoeken hoe organisch afval op grote schaal kan worden opgewerkt tot hoogwaardige grondstoffen. Dit onderzoek is volgens het bedrijf belangrijk, omdat de gescheiden inzameling van voedselafval vanaf 2023 verplicht wordt in de EU. Bovendien schat de Wereldbank dat er tot 2050 70 procent meer afval wordt geproduceerd in de wereld dan in 2016. Voor al dat afval wil Suez steeds betere oplossingen in de markt zetten.

In samenwerking met onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en startups wil Suez in het BioResourceLab werken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om organisch afval om te gaan zetten in bio-grondstoffen. Deze grondstoffen worden gebruikt bij de productie van energie, bouwmaterialen, compostproducten en moleculen voor de chemische industrie.

In het nieuw lab komen vijftien wetenschappers te werken. Zij hebben in Narbonne een lab ter beschikking van 250 vierkante meter en een experimenteerhal van pilots op grote schaal van 350 vierkante meter. Wanneer het lab precies wordt geopend, is nog niet bekend.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website