Categorie: aanbestedingen | Gepubliceerd: 01 maart 2019

Rotterdam wil circulaire minicontainers

De gemeente Rotterdam heeft een aanbesteding gepubliceerd voor circulaire minicontainers. Daarvoor maakte de gemeente gebruik van standaard aanbestedingsstukken die de NVRD samen met de branche opstelde.

Volgens de NVRD gebruikt Rotterdam de stukken voor het grootste deel ongewijzigd in de aanbesteding. Slechts op een paar onderdelen wordt afgeweken van het standaarddocument van de NVRD. Zo wordt een standaard garantietermijn van tien in plaats van vijf jaar gehanteerd. Inschrijvers die meer garantie bieden, worden daarvoor op basis van de gunningscriteria beloond. Ook maakt het huis-aan-huis uitzetten van de minicontainers onderdeel uit van de aanbesteding.

De aanbesteding is eind vorige maand gepubliceerd. De NVRD houdt contact met de gemeente Rotterdam over het verloop van de aanbesteding. Aan de hand van de ervaringen van gemeente Rotterdam zullen de standaard aanbestedingsstukken indien nodig worden geüpdatet.

Oproep

Begin vorige maand riep de NVRD haar leden nog op circulaire minicontainers in te kopen. “Het kan toch niet zo zijn dat we plastic ophalen, maar dat doen met bakken die gemaakt zijn van bronplastics. Dat is absurd”, stelde NVRD-voorzitter Han Noten in een filmpje op YouTube. Wat hem betreft kopen alle leden van zijn vereniging voortaan circulaire minicontainers in. Met de standaard aanbestedingsstukken zou dit moeilijk hoeven te zijn.

Meer weten over Gemeente Rotterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website