Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 01 april 2019

Nieuw dynamisch containersysteem in Haarlem

Met een nieuw systeem kan Spaarnelanden in Haarlem live in de gaten houden of ondergrondse containers toe zijn aan een leging.

Met een nieuw systeem is duidelijk welke ondergrondse containers geleegd moeten worden.
Foto: United Photos - Paul Vreeker

Spaarnelanden werkt vanaf deze maand met het Container Beheer Systeem. Naast de vullingsgraad en de data van leging worden ook keuringen, inspecties en reparaties van de containers in het systeem geregistreerd. Zo staat alle informatie over de containers bij elkaar in één systeem. Voorheen werkte Spaarnelanden met papieren routekaarten en verschillende niet-gekoppelde beheersystemen. Het nieuwe systeem moet door alle informatie wel te koppelen veel tijd en papierwerk besparen.

“Het werkt perfect voor onze medewerkers.” zegt Jeroen Schörn, unitmanager Afval en Grondstof van Spaarnelanden. “Onze chauffeurs krijgen een tablet mee waardoor ze zelf verantwoordelijk worden voor het plannen van hun route. Ze zien realtime wat de status van een container op hun route is. Daardoor kunnen ze flexibel en efficiënt legen en zijn overvolle of halflege containers verleden tijd.”

De informatie is ook beschikbaar voor medewerkers op kantoor, zodat klantenservice-medewerkers bijvoorbeeld direct meer terugkoppeling kunnen geven bij vragen of klachten. In de toekomst moet een deel van het systeem ook openbaar worden voor inwoners, zodat zij kunnen zien of de ondergrondse container in de buurt vol of leeg is.