Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 01 april 2019

Suez kent eerste certificaat voor recyclebare verpakkingen toe

Ren Skincare, onderdeel van Unilever, ontvangt het eerste certificaat van Suez.circpack voor een van haar recyclebare verpakkingen.

Het gaat om de verpakking van het product Clean screen, Face sunscreen 50ml. Volgens de certificeringsmethode is 99,78 procent van de gebruikte materialen in de verpakking van het huidverzorgingsmerk recyclebaar. Dit komt onder meer omdat zowel de tube als de dop gemaakt zijn van hetzelfde materiaal. Dit type plastic, polypropyleen, wordt in veel landen ingezameld, gesorteerd en gerecycled.

Vanuit de gedachte dat een recyclebare verpakking begint bij het ontwerp, stimuleert Suez.circpack – onderdeel van Suez – bedrijven om hun verpakkingen beter te ontwerpen. Suez.circpack doet dit door operationele kennis en ervaring te delen en een standaard te zetten voor de recyclebaarheid van verpakkingen.

Volgens Vincent Mooij, Manager Suez.circpack, ontbreekt het in de verpakkingsindustrie aan een duidelijke standaard. “Bedrijven kunnen nu zelf bepalen wat ze over recyclebaarheid op een verpakking zetten en daardoor een verkeerd signaal afgeven. Suez.circpack beoordeelt de recyclebaarheid van een verpakking op basis van een heldere methodologie gecombineerd met operationele kennis en big data. Om in aanmerking te komen voor een certificaat moet minstens 50 procent van de verpakking recyclebaar zijn.”

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website