Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 10 april 2019

Circulaire container voor festivals

Een kartonnen alternatief voor de plastic rolcontainer. Het komend seizoen verschijnt de KarBin op festivals en andere evenementen, niet alleen in Nederland.

Het inzamelmiddel van gerecycled karton is ontwikkeld door KarTent – het Nederlandse bedrijf bekend van de kartonnen festivaltent – in samenwerking met Suez. Deze vinden de KarBin sterk, flexibel en efficiënt. Doordat ze ook in flatpacks vervoerd worden, zijn de transportkosten laag.

KarTent startte in 2015 met een kartonnen festivaltent. Timo Krenn, Global Director van KarTent: “De tent is volledig ontworpen volgens een circulaire filosofie: we hergebruiken het karton in verschillende hoogwaardige toepassingen zoals dozen, lampen en sinds kort ook containers. De KarBin is een originele en slimme manier om een evenement duurzamer te maken.”

Afhankelijk van het evenement is de deksel aan te passen om bronscheiding te stimuleren. Bovendien biedt KarBin flexibiliteit. Evenementen kunnen snel inspelen op wisselende bezoekersaantallen door simpelweg meer KarBins uit te vouwen.

Annie de Loijer, Directeur Marketing van Suez: “KarTent laat zien hoe het mogelijk is om van afval weer nieuwe producten te maken en maakt dit tastbaar voor een jong publiek. Een initiatief dat wij met trots ondersteunen. KarTent gebruikte al gerecycled karton van Suez voor de ontwikkeling van hun festivaltenten, dus deze samenwerking voelde voor beide partijen als een logische volgende stap.”

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen