Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 april 2019

Remondis Nederland verbindt zich aan circulaire economie

Samenwerken is de sleutel tot succes voor de circulaire economie. Dus verbindt Remondis Nederland zich met nationale en regionale initiatieven.

Eerder ondertekende Remondis al het Plastic Pact en sloot zich daarmee aan bij het groeiend aantal bedrijven uit verschillende sectoren die de lineaire kunststofketen willen ombuigen naar circulair. Nu sluit het bedrijf uit Lichtenvoorde zich ook aan bij het Gelderse manifest voor de versnelling van de circulaire economie. VNO-NCW en Kiemt hebben dat manifest aangeboden aan John Berends, Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. De dertig ondertekenaars vinden dat de Gelderse politiek de ondersteuning die het MKB de afgelopen jaren vanuit de provincie heeft gekregen moet blijven krijgen. Daarnaast moeten de klimaatgelden (30 miljoen euro) niet alleen worden besteed aan de regio’s maar ook beschikbaar komen voor bedrijven en branches. Zo willen ze dat zes sectoren en zes regio’s een bidbook opstellen met concrete projecten die vervolgens door een onafhankelijke expertgroep worden beoordeeld.

Jan Kempers, de Gelderse regiodirecteur, vindt dat Remondis door samenwerking en kennisoverdracht proactief bijdraagt aan de transitie naar een circulaire economie. "We denken hierbij graag mee en verwelkomen collega-ondernemers die met ons in gesprek willen gaan om concrete stappen te zetten. Juist door deze samenwerking van meerdere schakels in de keten kunnen we onze kennis en expertise bundelen en dit biedt mogelijkheden. Transparantie en de bereidheid om open te staan voor nieuwe ideeën is hierin cruciaal, om tot innovatieve oplossingen te komen."

Meer weten over REMONDIS Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website