Categorie: transport & logistiek | Gepubliceerd: 12 april 2019

Eerste afvalwagens op waterstof de weg op

Baetsen Groep en Cure Afvalbeheer gaan afval inzamelen met op waterstof aangedreven voertuigen. De waterstofwagens zijn de eerste in Europa die een kenteken kregen en in de normale dienstregeling van de afvalinzameling gaan meedraaien.

Wethouders uit Eindhoven bij de presentatie van de waterstofwagens van Baetsen en Cure. 
Foto: PressVisuals.com

De inzamelwagens werden op donderdag 11 april gepresenteerd en gedemonstreerd bij het gemeentehuis in Veldhoven. Inzamelvoertuigen op waterstof zullen in totaal in tien Europese steden worden gedemonstreerd.

Baetsen Groep en Cure Afvalbeheer investeerden in de wagens, die zijn gebouwd door E-Trucks Europe en Hydrogenics. Het gaat om elektrisch aangedreven voertuigen die waterstof tanken. Na twee dagen inzamelen, moet het voertuig weer worden volgetankt bij een tankstation van Waterstofnet op de Automotive Campus in Helmond.

Milieuregels

De inzamelingsbedrijven kozen voor de waterstofwagens om daarmee te kunnen voldoen aan striktere milieuregels die de Europese Commissie stelt, schrijven Baetsen en Cure in een persbericht. Het gebruiken van schonere wagens vloeit voort uit het Convenant Duurzame Voertuigen in de Reinigingssector, dat op 21 maart werd ondertekend door verschillende partijen en waarin wordt gestreefd naar volledig emissievrije wagens in 2030. 

Meer weten over Baetsen Recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website