Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 april 2019

Ontvangstruimte AVR van gerecyclede materialen

De vernieuwde ontvangstruimte van AVR in Rozenburg is ingericht met gerecyclede materialen.

De nieuwe ontvangstruimte is volledig gemaakt van producten, die komen uit het afval. Zo heeft StoneCycling bakstenen gemaakt van de bodemassen die bij AVR overblijven na het verbrandingsproces. Deze bakstenen zijn buiten voor de entree en binnen voor de balie gebruikt. Daarnaast heeft Studio Mixutra de bodemassen gebruikt voor de keramische tegels boven de koffiehoeken.

De tapijttegels zijn door Studio Wae gemaakt van het productieafval van de tapijtindustrie en het kunststof van de petflessen is de basis geweest voor de krukjes, katheder en de statafel. Verder bestaan de lampen uit 100 procent gerecycled papier.

Mogelijkheden met afval

“Het idee van deze nieuwe ontvangstruimte is te laten zien wat er mogelijk is met afval en dat we een mooie plek hebben om ons verhaal te vertellen”, laat AVR-commercieel directeur Jasper de Jong weten. Fokkema & Partners en Architectuur Maken hebben voor de architectuur van de ruimte gezorgd, de interieurinrichting komt van Gielissen. “Het gehele traject van ontwerp tot uitvoering was anders dan anders met alleen gerecyclede materialen”, vertellen de architecten Gina Nieboer (Fokkema & Partners) en Ferry in ’t Veld (Architectuur Maken). “Hier zitten veel innovaties in, sommige producten zijn voor het eerst en speciaal voor AVR gemaakt. Ook zijn bewust oude onderdelen behouden, bijvoorbeeld de vloer, de glazen bakstenen, de plafondtegels en de puien. Dit om zelf niet meer afval te creëren wanneer je het opnieuw kan gebruiken.”

Meer weten over AVR - Afvalverwerking BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen