Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 01 mei 2019

Renewi neemt activiteiten Rotie Organics over

Met de overname van Rotie Organics, het bedrijfsonderdeel van Rotie dat over-datum producten inzamelt, uitpakt en verwerkt, verstevigt Renewi zijn positie op de Nederlandse markt voor organische producten.

De uitpaklijn van Rotie in Amsterdam.
Foto: Renewi

Renewi heeft vandaag bekend gemaakt dat het Rotie Organics heeft overgenomen voor een nominaal bedrag. De overname omvat onder andere de overdracht van 45 medewerkers, meer dan twintig vrachtauto’s, klantcontracten en een uitpak-installatie. Deze installatie is gunstig gelegen tegenover de anaerobe vergistingsinstallatie van Renewi in de haven van Amsterdam. Orgaworld, onderdeel van Renewi’s Organische bedrijfsvoering, produceert daar groene stroom en compost uit voedselresten. In de regio Amsterdam produceert Orgaworld voldoende groene stroom voor ongeveer 15.000 huishoudens. Rotie’s activiteiten op het gebied van inzameling en verwerking van vetten en oliën vallen buiten de deal.

Aantrekkelijk rendement

“Deze acquisitie is een enerverende ontwikkeling voor ons”, zegt CEO van Renewi Otto de Bont. “Het versterkt onze leidende positie op de Nederlandse markt voor organische producten, waarmee we het Renewi-merk versterken en een platform creëren voor toekomstige groei. Ook past het in onze strategie gericht op het beheren van onze vermogensportefeuille door kapitaal te investeren in segmenten waarin we aantrekkelijke rendementen en groei kunnen behalen. De organische sector vormt een groeimarkt en wij zitten in een uitstekende positie om van de voordelen te profiteren.”

Eerdere overname

Rotie werd afgelopen zomer nog overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom Capital. Deze investeringsmaatschappij nam toen samen met het Britse conglomeraat John Swire & Sons vijf bedrijfsonderdelen van de Simadan Groep over. Behalve uit Rotie bestond de groep uit Noba – een producent van energierijke vetproducten voor de Europese dierenvoederindustrie, Biodiesel Amsterdam (BDA) – een leidende producent van tweede generatie biodiesel gemaakt van afval vetten en olieën, Tankstorage Amsterdam (TSA) – een tankopslagbedrijf voor eetbare olieën en vetten en biodiesel, en Tank & Truck cleaning Amsterdam (CSA) – een tank- en truckreinigingsservice in de haven van Amsterdam.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website