Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 juni 2019

Van Werven opent vijfde plasticrecyclinglijn in Biddinghuizen

Van Werven heeft de capaciteit van zijn plasticrecyclinglocatie in Biddinghuizen uitgebreid met een vijfde recyclinglijn. Hierdoor groeit de recyclingcapaciteit van gebruikte harde plastics op deze locatie met dertig procent naar 65 kton per jaar.


Opening van de vijfde plasticrecyclinglijn van Van Werven. Foto: Van Werven

Deze nieuwe lijn is erop gericht om onder meer technische kunststoffen als ABS/PS en producten van gerecyclede PEPP-kunststoffen met toegevoegde mineralen te recyclen. “Om deze stromen goed te kunnen recyclen, is een nieuwe methode nodig”, legt managing director Ton van der Giessen van Van Werven uit. “Deze nieuwe techniek is volledig hierop gericht.”

Deze techniek heeft het bedrijf in eigen huis ontwikkeld en is volledig geautomatiseerd. In de afgelopen maanden is de nieuwe lijn getest en aangepast voor een optimaal resultaat. Het project is uitgevoerd met subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Vijf lijnen in negen maanden

Dankzij de nieuwe lijn in Biddinghuizen is de recyclingcapaciteit van deze locatie gegroeid naar 65 kton per jaar. Deze lijn is de vijfde plasticrecyclinglijn in negen maanden tijd, die Van Werven heeft geopend. Eerder was dit het geval in Lanaken (België), Dublin en twee lijnen in Polen, waardoor de recyclingcapaciteit van dit bedrijf 100 procent is gegroeid, de totale hoeveelheid gerecycled plastic is 150 kton per jaar. “China heeft de grenzen voor plasticafval gesloten en daar maakt Van Werven gebruikt van”, licht Van der Giessen toe. “Door het sluiten van de grenzen kunnen wij onze capaciteit laten groeien. Ons doel is de kringloop zo veel mogelijk lokaal te sluiten.”

Meer weten over Kunststof Recycling Van Werven B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website