Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 01 juli 2019

Renewi bouwt recyclinginstallatie voor harde plastics in België

De Waalse regering heeft Renewi geselecteerd voor de bouw van een recyclinginstallatie voor de verwerking van 23 kton harde plastics per jaar.

Met de nieuwe installatie kan het bedrijf meerwaarde creëren bovenop het sorteren van harde plastics door het gebruik van extra scheidings– en opwerkingsstappen. Dit resulteert in plastics van hogere kwaliteit die de industrie als grondstof kan gebruiken voor de productie van nieuwe plastic producten.

Door de inzet van geavanceerde geautomatiseerde en overwegend mechanische technieken verhoogt Renewi het aandeel herbruikbare plastics zodat verbranding maximaal vermeden wordt.

Wim Geens, Managing Director van Renewi België: “Dit project is alweer een belangrijke stap voor Renewi om als leidend waste-to-product bedrijf de cirkel te sluiten. We zijn er ons van bewust dat natuurlijke grondstoffen eindig zijn en dat we er spaarzaam mee om moeten gaan voor de generaties die na ons komen. Door nieuw leven te geven aan harde plastics als grondstof voor nieuwe producten, positioneren we ons als essentiële schakel in de circulaire economie.”

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website