Categorie: transport & logistiek | Gepubliceerd: 02 juli 2019

Ondernemers in transport en logistiek positiever

De arbeidsmarkt in transport en logistiek blijft krap. Tegelijkertijd zijn ondernemers positiever over de omzetontwikkeling, personeelssterkte en bedrijvigheid.

Dat blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek. In de Sectormonitor worden per kwartaal arbeidsmarktontwikkelingen gemonitord van werknemers en werkgevers die zijn aangesloten bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer. De Sectormonitor komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mogelijk dankzij financiële bijdrages van SOOB.

Volgens het Sectorinstituut Transport en Logistiek houdt de omzetgroei in beroepsgoederenvervoer over de weg en logistieke dienstverlening aan. De sector groeit en telt inmiddels bijna 153.000 werknemers. De arbeidsmarkt blijft (zeer) krap. Het aantal openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs ligt op een hoog niveau (7.600). Daarnaast zijn er ook veel vacatures voor andere beroepen in transport en logistiek. Daarmee belemmert het tekort aan personeel veel ondernemers in hun bedrijfsactiviteiten. De sector werft daarom via de campagne www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl veel extra chauffeurs voor de sector.