Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 04 juli 2019

Nieuw inzamelprogramma voor Stichting Aap

Stichting Aap lanceert een nieuw inzamelprogramma, met meer stromen en een nieuwe inzamelpartner.

De stichting, die exotische dieren opvangt, gebruikt al jaren de inzameling van oude mobiele telefoons en cartridges om inkomsten te genereren. Daarvoor werd eerder bijvoorbeeld samengewerkt met Van Klaveren. Deze week heeft de stichting echter een nieuw inzamelprogramma gelanceerd. David van Gennep, directeur van Stichting AAP, overhandigde gisteren de eerste inzamelbox van haar vernieuwde inzamelprogramma aan wethouder Jan Hoek van de gemeente Almere.

ICT

“Naast mobieltjes en cartridges die mensen kunnen inleveren, kunnen nu ook bedrijven oude ICT-apparatuur voor ons inzamelen. Met de opbrengst hiervan kunnen wij dieren die in benarde situaties zitten redden en een deel van de dagelijkse kosten voor hun opvang dekken. Ongelofelijk mooi dat zoveel mensen al jarenlang actief voor ons inzamelen”, aldus Van Gennep. Stichting Aap heeft hiervoor een nieuwe inzamelpartner: We-Collect. Bedrijven kunnen hierdoor al hun bedrijfselektronica - zoals computers, laptops, printers en servers - verantwoord en veilig inleveren. Eventueel achtergebleven data wordt door We-Collect gecertificeerd vernietigd.

“Een grote wens van Aap was dat ook van de mobiele telefoons die mensen inleveren alle data worden verwijderd. Met de komst van onze nieuwe inzamelpartner gaat deze wens nu in vervulling”, zegt Van Gennep.

De komende maand zullen alle inzamelpunten door heel Nederland de nieuwe AAP-inzamelbox ontvangen.