Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 11 juli 2019

Groningers en Friezen moeten 'afvaltoppers' worden

'Word ook een Afvaltopper!' Met deze kreet heeft Omrin samen met een groot aantal gemeenten in Friesland en Groningen een nieuwe insteek gekozen voor de campagne 'Samen halen we alles eruit'.

De campagne is ingezet om de bewustwording bij alle inwoners te vergroten om huishoudelijk afval goed te scheiden. De komende maanden verschijnen online diverse video’s met herkenbare (thuis)situaties en handige tips om afval goed te scheiden. Naast video’s worden ook tal van on- en offline banners en advertenties ingezet.

Verder heeft Omrin ‘Het Grote Afvalspel’ ontwikkeld, dat op tournee gaat door alle gemeenten en op lokale evenementen staat. Het spel is een interactieve stand, waar bezoekers worden uitgedaagd om zo goed en zo snel mogelijk tien verschillende producten te scheiden. De komende maanden trekt Omrin met het spel door de provincies Friesland en Groningen.

Vang-doelstellingen

De campagne moet bijdragen aan het halen van de zogenoemde Vang-doelstellingen. Die houden in dat gemeenten jaarlijks maximaal 100 kilo huishoudelijk afval per inwoner produceren en 75 procent van al dit afval scheiden.