Categorie: preventie | Gepubliceerd: 16 juli 2019

Haarlem stelt invoering Ja-Ja sticker uit

De invoeringsdatum van de Ja-Ja brievenbussticker in de gemeente Haarlem is verplaatst naar 1 januari 2020. Reden hiervoor is het uitstel van de gerechtelijke uitspraak over de invoering van de Ja-Ja sticker in Amsterdam.

De Nee-Nee en Nee-Ja blijven na invoering van de Ja-Ja sticker ook geldig in Haarlem.

Op 9 juli zou de rechter een uitspraak doen over de invoering van de sticker in de hoofdstad, maar de uitspraak in deze zaak is uitgesteld naar 3 september 2019. Omdat deze datum te dicht op de door gemeente Haarlem beoogde invoeringsdatum van 1 oktober zit, heeft de stad besloten de invoeringsdatum te verplaatsen naar 1 januari 2020.

In principe ontvangen Haarlemmers vanaf deze datum niet langer standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk in hun brievenbus. Als zij dit willen blijven ontvangen, kunnen ze dit aangeven door een Ja-Ja sticker op hun brievenbus te plakken.

De nieuwe Ja-Ja sticker is vanaf 2 december beschikbaar in de publiekshal van de gemeente. De oude stickers, de Nee-Ja en Nee-Nee, blijven na invoering van de nieuwe sticker ook geldig.

Minder verspilling

In Haarlem wordt ieder jaar zo’n 20 procent van het totaal aantal reclamefolders ongelezen weggegooid, stelt de gemeente Haarlem. Dit komt neer op zo’n 250 ton folders per jaar. Door alleen nog folders te laten bezorgen bij mensen die aangeven deze op prijs te stellen wil de gemeente verspilling tegengaan.

Meer weten over Gemeente Haarlem?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website