Categorie: aanbestedingen | Gepubliceerd: 02 augustus 2019

Zoetermeer brengt gft naar de markt

De gemeente Zoetermeer zoekt een partij die het huishoudelijk gft en grof tuinafval van de gemeente kan verwerken.

Daarvoor heeft de gemeente gisteren een aanbesteding gepubliceerd. Het gaat om circa 6.200 ton gft en 750 ton tuinafval per jaar. Het gft wordt ingezameld in minicontainers en ondergrondse containers, grof tuinafval wordt naar de milieustraat gebracht. Ook de verwerking van kerstbomen (circa 15 ton) valt onder de opdracht.

De opdracht duurt drie jaar, ingaande op 1 januari 2020, met twee verlengingsopties van ieder een jaar. Hier is volgens de gemeente voor gekozen zodat de einddatum samen kan vallen met andere overeenkomsten.

Duurzaamheid

De gemeente wil voorrang geven aan een duurzame verwerking van het gft en tuinafval. Indien er sprake is van vergisting en het resulterende biogas wordt opgewerkt tot groen gas, krijgen inschrijvers dan ook meer punten. Dat voordeel loopt op wanneer er ook sprake is van CO2-afvang of het biogas naar een WKK gaat.

Van Vliet

Momenteel wordt het gft van Zoetermeer nog verwerkt door Renewi. De opdracht werd origineel gegund aan Van Vliet Recycling, dat als onderdeel van Shanks in het fusiebedrijf op ging. Dit contract ging in op 1 januari 2014 en had een looptijd van tenminste zes jaar - tot eind 2019 dus. Gezien de nieuwe aanbesteding wilde Zoetermeer geen gebruik maken van de drie verlengingsopties van ieder twee jaar.

Meer weten over Gemeente Zoetermeer?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website