Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 augustus 2019

Afvalbedrijf adopteert twee bijenvolken in Drenthe

De bij heeft het moeilijk in Nederland, maar krijgt uit hulp uit misschien wel onverwachte hoek. Afvalbedrijf Area Reiniging adopteert voor een periode van vijf jaar twee bijenvolken in het Drentse Eeserveen.

Er zijn steeds minder bijen. Uit de Nationale Bijentelling die elk jaar in april in Nederland wordt gehouden, blijkt dat er dit jaar fors minder bijen zijn dan voorgaande jaren. De bijen hebben het moeilijk door klimaatveranderingen, onkruidverdelgers in tuinen en op akkers en een specifieke mijtsoort. Ook het aantal imkers neemt af.

Voor Area is het reden om een Drentse imker te steunen met de adoptie van twee bijenkasten. Bij Imkerij Sterke Bij in Eeserveen heeft Area voor een periode van vijf jaar twee carnicavolken geadopteerd. Het gaat dan in de zomermaanden om ongeveer 60.000 bijen per kast. Versterking van de natuur en ruimte voor de bij vindt Area belangrijk, verdedigt het bedrijf het besluit.

Area verzorgt voor de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen onder meer de inzameling van grondstoffen en afval, reiniging van het openbaar gebied, gladheidsbestrijding en kennisdiensten. In Oldambt verzorgt het bedrijf inzameldiensten. De aandelen van Area zijn in het bezit van de drie genoemde gemeenten.  

Meer weten over nv Area Reiniging?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen