Categorie: buitenland | Gepubliceerd: 23 augustus 2019

Hannover werft vuilnisvrouwen met speeddaten

In de Duitse regio Hannover zit er geen enkele vrouw op de vuilniswagens om het huisvuil in te zamelen. Met een speciale speeddate-middag moet daar verandering in komen.

Inzamelbedrijf Abfallwirtschaft Region Hannover (Aha) kampt sowieso met een personeelstekort, maar het gebrek aan vrouwen is extra schrijnend voor het bedrijf. Daarom is Aha een campagne gestart om vrouwelijke werknemers te werven. Dinsdag vond er zelfs een speciaal speeddate-evenement plaats. Daarmee moesten geïnteresseerde vrouwen op een makkelijke en snelle manier kennis maken met het bedrijf. Er deden veertig vrouwen mee, die drie minuten hadden om hun vragen aan medewerkers te stellen. Ook konden ze uitproberen hoe het is om een container langs obstakels te duwen, op de treeplank van de vuilniswagen mee te rijden en met een zak oud papier te gooien.

Maik Renneberg, afdelingshoofd van de afval- en grondstoffeninzameling, denkt dat het de teams goed zou doen als er vrouwen bijkwamen. "Ik heb positieve voorbeelden uit andere bedrijven. Het zorgt toch voor een andere omgang, een ander klimaat, een andere relatie", zegt hij tegen televisiezender NDR.