Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 september 2019

Renewi verkoopt Reym aan Remondis

Voor de ondernemingswaarde van 64 miljoen euro neemt Remondis Maintenance & Services Group industrieel reiniger Reym over van Renewi.

Reym is een van de marktleiders op het gebied van industriële reiniging, transport en afvalmanagement in Nederland en bestaat uit elf vestigingen in Nederland en één vestiging in Duitsland. Remondis Maintenance & Services Group, onderdeel van de Remondis Group, behoort tot de toonaangevende industriële servicebedrijven in Europa en biedt diverse speciale diensten voor de reiniging en het onderhoud van industriële installaties en installatiedelen.

De ondernemingswaarde van 64 miljoen euro waarvoor Renewi dochterbedrijf Reym van de hand doet, omvat een aantal schuldachtige items die worden overgenomen door Remondis Maintenance & Services Group. Uiteindelijk zal Renewi daardoor met de verkoop ongeveer 50 miljoen euro ontvangen.

Het afvalbedrijf verwacht de opbrengst van de transactie te gebruiken om haar nettoschuld te verminderen. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting kan de overname voor eind oktober definitief doorgang vinden.

Jonny Kappen, directeur van Reym, is blij met de overname. “Met onze nieuwe aandeelhouder Remondis Maintenance & Services Group kunnen wij bestaande én nieuwe relaties hoogwaardige dienstverlening bieden en deze mogelijk uitbreiden. Met ons voormalige zusterbedrijf ATM zullen we in de toekomst blijven samenwerken.” Reym zal haar handelsnaam behouden. Ook blijft het hoofdkantoor gevestigd in het centraal gelegen Amersfoort.

Focus op recyclingactiviteiten

Renewi kondigde eind vorig jaar aan Reym te willen verkopen om zich volledig te kunnen richten op haar recyclingactiviteiten in de Benelux. CEO van Renewi Otto de Bont is tevreden dat hij nu kan zeggen dat het bedrijf met succes is verkocht. “Samen met de eerder aangekondigde verkoop van de Canadese activiteiten van Renewi, zal de verkoop van Reym onze Groep vereenvoudigen, haar balans versterken en de focus op kernrecyclingactiviteiten in de Benelux verscherpen. We zijn langetermijncontracten overeengekomen om een ​​voortdurende klantenservice en afvalinstroom naar ATM te garanderen. Deze verkoop, gecombineerd met de eerder aangekondigde verkoop van onze Canadese activiteiten, zal resulteren in een totale opbrengst van maximaal 115 miljoen euro.”

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2019 was Reym nog goed voor een omzet van 129,4 miljoen euro en een operationele winst van 4,5 miljoen euro.

Meer weten over Reym?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website