Categorie: voedselverspilling | Gepubliceerd: 30 september 2019

HelloFresh sluit aan bij Samen Tegen Voedselverspilling

Maaltijdboxleverancier HelloFresh is partner geworden van het platform Samen Tegen Voedselverspilling, waar verschillende partijen samenwerken om voedselverspilling in Nederland in 2030 te halveren.

Samen Tegen Voedselverspilling (STV) is een samenwerking tussen bedrijven, organisaties, wetenschappers, de overheid en consumenten. HelloFresh is nu dus één van die bedrijven. De aankondiging van de samenwerking komt tijdens de aftrap van de Week Tegen Voedselverspilling, die vandaag start.

“Aangezien ons concept het verminderen van voedselverspilling in zijn DNA heeft, voelt dit partnership als een zeer logische stap voor HelloFresh en zien wij het als een versterking van onze missie”, aldus Pauwel Wiertsema, CEO van HelloFresh Benelux. “HelloFresh zorgt op twee manieren voor minimale voedselverspilling. Elke week kopen wij de meeste ingrediënten pas in bij onze leveranciers wanneer alle boxen door onze klanten besteld zijn. Op die manier bestellen we alleen wat écht nodig is, niet meer en niet minder. Blijft er toch iets over? Dan gaat dit rechtstreeks naar de Voedselbank en Stichting BuurtBuik. Daarnaast ontvang je als klant precies de juiste hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt om jouw maaltijd te koken. Mocht je toch een keer wat over hebben, dan staan er op onze website diverse recepten, tips en ideeën wat je hiermee kunt doen.”

Week Tegen Voedselverspilling

De Week Tegen Voedselverspilling loopt van 30 september tot en met 4 oktober. Milieu Centraal stimuleert samen met STV consumenten op een laagdrempelige wijze om zo min mogelijk voedsel weg te gooien, met bijvoorbeeld tips en tools op de campagnewebsite en een coach via de app. HelloFresh voorziet al haar klanten tijdens de verspillingsvrijeweek van koelkaststickers. Op deze stickers staat aangegeven welke producten wel en welke niet bewaard hoeven te worden in de koelkast, zodat deze langer goed blijven en dus niet weggegooid hoeven te worden.