Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 17 oktober 2019

Aandacht voor afval in Bosatlas van de Duurzaamheid

Vandaag verschijnt De Bosatlas van de Duurzaamheid, waarin wordt getoond hoe groot de invloed van de mens op de aarde altijd was en hoe snel die verder toeneemt. Dit boek heeft ook aandacht voor afval en voedselverspilling.


Foto: Noordhoff

Aan de hand van kaarten, infographics en foto’s toont de atlas de invloed van de mens op de aarde. De Bosatlas van de Duurzaamheid bestaat in totaal uit tien hoofdstukken, waaronder ‘Grondstoffen’ en ‘Voedsel’. In het hoofdstuk ‘Grondstoffen’ wordt onder meer aandacht besteed aan materiaal- en afvalstromen en de gang naar een circulaire economie. Ook is er aandacht voor de circulaire economie in Friesland. In het hoofdstuk ‘Voedsel’ wordt aangegeven hoe minder voedsel kan worden verspild.

Aan deze atlas hebben onder meer ABN Amro, Bouwend Nederland, gemeente Amsterdam, gemeente Utrecht, Rijksoverheid, Universiteit van Amsterdam en Netbeheer Nederland. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. De atlas is verkrijgbaar voor 29,95 euro via bosatlasvandeduurzaamheid.nl.