Categorie: marktontwikkeling | Gepubliceerd: 18 oktober 2019

Hogeschool Rotterdam en Blue City gaan samenwerken

Een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en Blue City moet studenten kansen gaan bieden om vanuit een circulaire praktijksituatie aan de slag te gaan en hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Blue City is een collectief van dertig kleine bedrijven dat experimenteert met een circulaire economie zonder afval. Samen met die ondernemers gaan de studenten van Hogeschool Rotterdam, waaronder architecten, economen en ingenieurs, aan de slag met ontwerpprincipes die modulariteit en renovatie mogelijk maken. Ook biedt Blue City de mogelijkheid om biobased materialen te laten groeien, die direct om te zetten zijn naar een circulair product.

“Deze samenwerking sluit aan bij ons nieuwe beleid om studenten onder te brengen in contextrijke satellietlocaties”, zegt Wijnand van den Brink, lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam. Blue City-algemeen directeur Sabine Biesheuvel: “We leiden samen een generatie op die fundamenteel anders naar producten kijkt. Een generatie die vragen stelt over onze huidige reststromen en bevraagt waar producten van zijn gemaakt en waarom.”