Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 24 oktober 2019

Remondis en Neste samen in chemische recycling plastic

Afvalbedrijf Remondis en producent van hernieuwbare brandstoffen Neste gaan een partnership aan om de ontwikkeling van chemische recycling te versnellen.

Remondis en Neste willen veel meer plastics goed recyclebaar maken.
Foto: Neste

Door de kennis van Remondis op het gebied van inzameling en sortering te combineren met de kennis van Neste op het gebied van olieraffinage en de verwerking van afval van lage kwaliteit, hopen de bedrijven grote stappen te zetten om de chemische recycling van plastics van de grond te krijgen. Het gezamenlijke doel is een jaarlijkse verwerkingscapaciteit creëren voor 200 kton plastic.

De bedrijven willen naar eigen zeggen een ecosysteem bouwen rond chemische recycling zodat andere bedrijven in de waardeketen kunnen aansluiten bij hun initiatief. Uiteindelijk hopen ze zo ook materialenkringlopen te sluiten voor materialen die vandaag de dag niet of slecht gerecycled kunnen worden.

Via de chemische recycling van plastic wordt plasticafval afgebroken tot op een niveau waarmee het een grondstof wordt voor de chemische industrie. Die kan er weer plastics, chemicaliën en brandstoffen van hoge kwaliteit van maken.

“Om de chemische recycling van plastic op een industriële schaal van de grond te krijgen, is het noodzakelijk dat de recyclingindustrie en de chemische industrie nauw samenwerken”, zegt Jürgen Ephan, directeur van Remondis Recycling. “Ons partnership met Neste zal focussen op het creëren van een optimaal recyclingproces om nog meer plastics circulair te maken.”

Op welke termijn Remondis en Neste plasticafval chemisch willen kunnen recyclen, hebben de partijen niet bekend gemaakt. Van Neste is wel bekend dat het bedrijf in 2030 tenminste 1 Mton afvalplastic wil verwerken.

Meer weten over REMONDIS Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website