Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 24 oktober 2019

Onderzoek Harlingen gericht op voorkomen van diftar

De gemeente Harlingen wil de hoeveelheid restafval per inwoner verminderen en afvalscheiding bevorderen. Daarvoor start een langdurig onderzoek om de invoering van diftar te voorkomen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Omrin, Tilburg University en inwoners van de gemeente. Doel van het onderzoek is of het informeren van huishoudens over hoe je beter afval kunt scheiden, ook daadwerkelijk leidt tot het beter scheiden van afval. Dit gebeurt aan de hand van een app. Het onderzoek is er nadrukkelijk op gericht om maatregelen te onderzoeken en te vinden die voorkomen dat inwoners per kilo afval gaan betalen.

Om een goede nulmeting te kunnen doen start Omrin eind oktober met het wegen van de sorti- en biobakken die in de gemeente worden gebruikt. Om te onderzoeken hoe de hoeveelheid huishoudelijk restafval kan worden verminderd, gaat Tilburg University de weeggegevens voorafgaand en gedurende het onderzoek vergelijken met huishoudgegevens uit de gemeente Harlingen. Het onderzoek duurt tot oktober 2020.

Gerelateerde artikelen