Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 07 november 2019

AEB weer in bedrijf met zes verbrandingslijnen

Het revisie- en verbeterprogramma van AEB werpt zijn vruchten af. Het bedrijf neemt ook de laatste twee afgeschaalde lijnen weer in bedrijf. Daarmee is er een eind gekomen aan de stilstand van de ovens.

AEB kan alle verbrandingslijnen weer benutten. 
Foto: AEB

De afgelopen maanden hebben technische specialisten en ingeschakelde externen bij AEB gewerkt aan het op volle kracht brengen van de verbrandingscapaciteit. Alle werkzaamheden werden extern ge-audit. Vorige week maandag is één lijn van de hoogrendementscentrale weer in gebruik genomen en vandaag is het de beurt aan de laatste lijn.

AEB is nu weer in staat met zes verbrandingslijnen afval te verwerken. Paul Dirix, ceo van AEB: “Het moment van ingebruikname komt sneller dan verwacht en daar zijn we blij mee. Het stelt ons op korte termijn weer in staat om ons, samen met onze partners, weer volledig te richten op het duurzaam verwerken van afval en het leveren van warmte, energie en grondstoffen.”

De andere twee van de vier buiten gebruik gestelde lijnen zijn begin oktober reeds in gebruik genomen. 

Personele bezetting AEB

Om te zorgen dat AEB voldoet aan de vereisten van een bedrijf dat opereert in een concurrerende markt, kijkt AEB de komende tijd naar de personele bezetting. Dit gebeurt in samenspraak met de ondernemingsraad. Het centrale uitgangspunt is hierbij dat de werkzaamheden door eigen mensen worden vervuld. Bij de transitie naar het nieuwe AEB zal ook extra opleiding en training nodig zijn. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar functies en of die passen binnen de grootte van het bedrijf.

Verbeterprogramma

AEB maakte begin juli bekend vier van de zes verbrandingslijnen van het bedrijf gecontroleerd uit bedrijf te moeten nemen. Een verbeterprogramma moest problemen ontstaan door achterstallig onderhoud oplossen, maar ook leiden tot betere processen, werkwijze en cultuur. Het afvalbedrijf verwachtte destijds zeker zes maanden nodig te hebben om alle lijnen weer volledig te laten draaien.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website