Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 november 2019

Indaver neemt Grontmij BRP over van Sweco

Met de overname van Grontmij Beheer Reststoffenprojecten BV vallen de afvalverwerkingsbedrijven Stainkoeln, Vagroen, Secundaire Bouwstoffen Unie en Waterzuivering Milieuboulevard Groningen voortaan onder Indaver.

De overname van Grontmij BRP, actief in afval, grond, bagger, biomassa, gft en groenafval, is begin deze maand afgerond en sluit volgens Indaver naadloos aan op haar groeiambitie. Met stortplaats Stainkoeln verstevigt Indavers’ Business Unit Landfill Reconversion haar marktpositie in Nederland. Bovendien stelt Indaver hiermee de stortcapaciteit voor haar klanten zeker en haalt zij kennis en expertise in huis om haar internationale ambitie waar te maken. Met Vagroen kan Indaver Benelux-Frankrijk haar marktpositie binnen de gft- en groenmarkt versterken. 

Met Indaver als nieuwe eigenaar kan Grontmij BRP haar activiteiten in Noord-Nederland voortzetten en verder uitbouwen en het vizier richten op een internationale toekomst, laat Indaver verder weten. Indaver neemt Grontmij BRP over van ingenieursadviesbureau Sweco. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Meer weten over Indaver Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website