Categorie: verwerking | Gepubliceerd: 18 november 2019

Ondergronds wormenhotel in Delft

In Delft komt het eerste ondergrondse wormenhotel van Nederland te staan.

Dat meldt Avalex. Het wormenhotel is een initiatief van buurtbewoners die hiervoor hebben samengewerkt met Wormenhotel. Ze hebben een aanvraag gedaan bij de gemeente Delft; de ondergrondse container is geplaatst door Avalex. De container ziet eruit als een normale container voor gft, maar hoeft veel minder vaak geleegd te worden en geeft geen geur af. Buurtbewoners krijgen een pas waarmee zij toegang tot de container hebben en daarin hun gft kwijt kunnen. De wormen verwerken dit tot compost die de bewoners weer kunnen gebruiken voor tuinen en planten.

De wormen zijn gekweekt in de Wormerij in Delft, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zorgen dat de wormen opgroeien en klaargestoomd worden voor het wormenhotel. Het fenomeen wormenhotel is overigens niet nieuw in Delft: vorig jaar werd een bovengronds exemplaar geopend.

Op woensdag 20 november verrichten wethouder Martina Huijsmans en Nicolet Dukker, directeur van Avalex, de feestelijke opening, waarna aanwezigen welkom zijn de training wormen-verzorgen te volgen.