Categorie: jurisprudentie | Gepubliceerd: 20 november 2019

Hoger beroep haalt niets uit voor ontslagen gouddief

Nadat eerder de Rechtbank Maastricht Inashco al steunde in het ontslag van een medewerker vanwege het verduisteren van goud uit een sorteerinstallatie, is nu ook het Gerechtshof 's-Hertogenbosch in hoger beroep tot hetzelfde oordeel gekomen.

De bodemasverwerker had een verboden camera gebruikt om gouddieven te ontmaskeren, maar een van hen meende dat zijn werkgever hem niet zomaar had mogen filmen op zijn werkplek. Hij hield afgelopen maart de Rechtbank Maasticht dan ook voor dat er sprake was van een onrechtmatige schending van privacy en hij vond dat hij op basis van de beelden niet ontslagen zou mogen worden.

Volgens de Rechtbank Maastricht prevaleerde het belang van de waarheidsvinding in dit geval en het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch sluitt zich bij dit oordeel aan. De dief voert aan dat Inashco minder ingrijpende maatregelen had kunnen treffen, maar laat na aan te geven welke maatregelen dit zouden kunnen zijn. Daarnaast ontbreekt volgens het hof een toelichting waarom het gebruik van de verborgen camera disproportioneel was.       

Behalve dat het ontslag voor de medewerker blijft staan, wordt hij ook veroordeeld om de kosten voor het hoger beroep van Inashco te betalen van in totaal 2.889 euro.

Gerelateerde artikelen