Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 25 november 2019

Shell verwerkt plastic afval tot chemicaliën

Het is Shell gelukt een vloeibare grondstof, die door middel van pyrolyse gemaakt is van plasticafval, om te zetten in hoogwaardige chemicaliën.

“We willen kunststofafval dat met traditionele methoden moeilijk te recyclen is, weer in chemicaliën omzetten en daarmee een kringloop tot stand brengen”, vertelt Thomas Casparie, executive vice president van Shells wereldwijde chemieactiviteiten. “Deze chemicaliën komen tegemoet aan de groeiende vraag van onze klanten naar hoogwaardige en duurzame producten.” Een fabriek van Shell in Norco (Louisiana, Verenigde Staten) kreeg van Nexus Fuels een eerste lading pyrolysevloeistof om te verwerken tot chemicaliën.

Shell werkt samen met meerdere bedrijven die plasticafval inzamelen en omzetten in een nieuwe grondstof. Zo kan het concern sneller opschalen naar industriële en winstgevende hoeveelheden in zijn chemische fabrieken in Azië, Europa en Noord-Amerika.Tegen 2025 wil Shell een miljoen ton plasticafval per jaar verwerken in haar chemische fabrieken wereldwijd.