Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 december 2019

Remondis en Baetsen bevestigen overname

Met investeringen in duurzame afvalverwerking moet het internationale afvalbedrijf Remondis de toekomst van de milieubedrijven Baetsen Containers, Baetsen Recycling en Baetsen Bouwstoffen & Sloopwerken borgen.

Een van de ruim 80 bedrijfsvoertuigen die over gaat van Baetsen naar Remondis.
Foto: Remondis

Baetsen Groep en Remondis ondertekenden op 20 december een principeovereenkomst over de verkoop van de drie milieubedrijven. Met de overname van de milieubedrijven van Baetsen versterkt Remondis haar positie in regio Zuid op de Nederlandse markt van recycling- en afvalactiviteiten. Onderdeel van de overname zijn meerdere locaties in Noord-Brabant en Limburg en meer dan 80 bedrijfsvoertuigen. Verder gaan circa 200 medewerkers van Baetsen over naar Remondis. Voor alle medewerkers geldt dat zij hun baan behouden. Bij Baetsen blijven circa 100 personen actief. Het bedrijf gaat zich in de toekomst focussen op (internationaal) transport en kraanverhuur.

Afgelopen maandag meldde het Eindhovens Dagblad al dat Baetsen de bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met afvalinzameling en recycling overdoet aan Remondis. Dit is inmiddels bevestigd door beide bedrijven.

Familiebedrijven

“We hebben na een zorgvuldig proces besloten om te kiezen voor Remondis”, laat Hans van Roosmalen, directeur van Baetsen, weten. “Remondis is een toonaangevend familiebedrijf, dat verder zal investeren in duurzame afvalverwerking. Dit is een verstandig moment om verder te gaan. We zijn er trots op onze succesvolle onderneming naar de volgende fase te kunnen brengen en zelfstandig verder te gaan met de oorsprong van Baetsen. Zowel voor de milieubedrijven als Baetsen Transport & Kranen is de toekomst zo goed geborgd.”

Dr. Andreas Krawczik, directeur van Remondis Nederland, zegt verheugd te zijn dat er met de familie Baetsen overeenstemming is bereikt over de overname. “De lange traditie van de familie Baetsen met haar innovatiekracht, haar klantvriendelijkheid en haar vermogen om hoogwaardige diensten te verlenen, past perfect bij Remondis. Wij zijn ervan overtuigd dat we deze kwaliteit van service kunnen voortzetten. Wij zijn verheugd dat wij met deze overname een serieuze partij in Noord-Brabant en Limburg gevonden hebben, van waaruit wij onze klanten een breed scala aan diensten kunnen aanbieden.”

De overname is nog onder voorbehoud van de toestemming van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Baetsen en Remondis hebben afgesproken geen uitspraken te doen over de overnameprijs.

Toestemming

Baetsen werkt voor gemeentes, bedrijven, particulieren en verzorgt de huishoudelijke afvalinzameling in onder meer Veldhoven, Waalre, Best, Son en Breugel en gemeenten in de streek De Kempen. In totaal verwerkt Baetsen Milieu per jaar ongeveer 175 kiloton bouw- en sloopafval, 100 kiloton hout en 350 kiloton minerale stromen. Remondis is één van ‘s werelds grootste dienstverleners op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling. Het bedrijf is actief in meer dan 35 landen, maar staat zich voor op een grote regionale betrokkenheid.

Meer weten over REMONDIS Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website