Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 05 februari 2020

Rotterdamse kringloopwinkels naar Het Goed

Landelijke kringloopketen Het Goed neemt de vier Piekfijnwinkels van de gemeente Rotterdam over.

Het Goed en de gemeente Rotterdam tekenden maandag 3 februari het contract voor de overname. Tot 1 september vindt een overgangsfase plaats waarin de winkels gefaseerd worden overgenomen.

De gemeente Rotterdam geeft aan dat de overname een noodzakelijke stap was, door de huidige ontwikkelingen en professionalisering op de kringloopmarkt. Gerben Wigmans (directeur Stadsbeheer): "In de zoektocht naar een geschikte marktpartij hebben wij als gemeente Rotterdam in de openbare aanbesteding een aantal belangrijke eisen gesteld: alle medewerkers behouden sowieso hun baan, de winkel blijft toegankelijk voor alle Rotterdammers – ook die met een kleine portemonnee – en er wordt ingezet op duurzaamheid en werkgelegenheid. Daarbij biedt de marktpartij ook werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Veranderingen

De veranderingen zullen niet meteen zichtbaar zijn voor de Rotterdammers. De huidige werknemers blijven in dienst van de gemeente en de naam Piekfijn blijft voorlopig ook nog op de winkels staan. Het is wel de bedoeling dat Het Goed haar naam in Rotterdam gaat introduceren, maar dit gaat in overleg met de gemeente. Willem van Rijn, directeur Het Goed: "Achter de schermen hebben alle medewerkers van Piekfijn al kennis gemaakt met hun nieuwe collega’s en worden momenteel voorbereid op de werkwijze van Het Goed. De eerste winkel zal in de loop van 2020 een make-over krijgen. Dat willen we graag met de Rotterdammers vieren." Wel worden afspraken voor het ophalen van herbruikbare spullen nu via Het Goed gemaakt.

Gerelateerde artikelen