Categorie: technologie | Gepubliceerd: 05 februari 2020

Blockchain-technologie voor sluiten plastickringloop

In samenwerking met plasticproducenten Domo Chemicals en Coverstro wil het Nederlandse bedrijf Circularise plastic circulair maken met behulp van blockchain-technologie. Andere geïnteresseerden kunnen nog aansluiten bij het initiatief.

De bedrijven hebben zich tot doel gesteld tot een industriestandaard te komen voor transparantie in gerecyclede content en andere duurzame praktijken. Andere organisaties kunnen bij hun Circularise Plastics-project aansluiten, dat nog in de opstartfase zit.

Circularise heeft software ontwikkeld waarbij op een product een unieke QR-code komt te staan. De code is gekoppeld aan een database met productinformatie. De informatie over materialen is uitermate relevant voor het sorteren, scheiden en hergebruiken van producten. De database kan steeds verder worden uitgebreid via de blockchain-technologie.

De startup Circularise wordt financieel gesteund door EIT RawMaterials en heeft goede contacten met BASF. Dat bedrijf organiseerde eerder een Circularity Challenge waaraan bijna honderd bedrijven deelnamen. Circularise schopte het in deze competitie tot de finale.

Gerelateerde artikelen