Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 25 februari 2020

Interim-directeur AEB stuurt raadsleden afscheidsbrief

Nadat aan de acute problemen bij AEB het hoofd was geboden en de gemeente andermaal een verkooptraject was gestart, kwam voor Koos de Vink 'een moment van herbezinning' en besloot hij zijn interimcontract niet te verlengen.

Dat schrijft de eerder deze maand afgezwaaide statutair directeur in een brief aan de gemeenteraad. Zijn moment van herbezinning viel volgens De Vink samen met de inmiddels verstreken duur van zijn interimcontract. Ondanks een aanbieding van de gemeente om onder specifieke voorwaarden vervolg te geven aan zijn werk, besloot hij hier van af te zien. Waarom hij de keuze nu precies heeft gemaakt, laat hij in de brief echter in het midden.

De Vink spreekt in de brief van een buitengewoon gecompliceerde en uitdagende tijd bij het Amsterdamse afval- en energiebedrijf, waarin een faillissement gelukkig kon worden afgewend. Volgens de interimmer is er inmiddels binnen de onderneming sprake van “een broos herstel vanuit een kader van inmiddels bewerkstelligde perspectieven van continuïteit”. Hij heeft complimenten over voor het personeel, OR en het Vakverbod en zegt grote dank verschuldigd te zijn aan opdrachtgevers. Tot slot stelt hij dat de inmiddels positieve relatie met consortium van financiers bijgedragen heeft aan het bewerkstelligen van een meer stabiele situatie waarin AEB is terechtgekomen. Hij hoopt dat de onder zijn leiding ingetreden revitalisatie van de onderneming met verve zal worden gecontinueerd.

Opvolger

Eerder informeerde de Amsterdamse wethouder deelnemingen Victor Everhardt de gemeenteraad al over het vertrek van De Vink. De interim directeur tekende vorig jaar augustus een contract voor zes maanden bij AEB. Zijn opdracht was om het bedrijf operationeel en financieel weer te stabiliseren. Kort voor zijn aantreden stapten verschillende commissarissen nog op bij AEB. Niet veel later gaf ook de financieel directeur er de brui aan. De gemeente Amsterdam is voornemens om manager bedrijfsvoering René Klaassen aan te wijzen als opvolger van De Vink.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website