Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 20 maart 2020

Circulus-Berkel kiest Volvo Electric voor uitzetten containers

Op termijn wil de inzamelaar in de Achterhoek naar volledig emissieloze inzameling.

De Volvo FL Electric.

Diverse steden waar Circulus-Berkel actief is, gaan vervuilende voertuigen weren. “Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan uiterlijk in 2025 emissievrije zones instellen in hun binnensteden”, fleetmanager Oscar Faber. “Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker 10 jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen.” Daarnaast heeft het overheidsbedrijf vorig jaar een convenant ondertekend met een tijdpad om te switchen naar zero-emissie afvalinzameling. De komende jaren zal daarom het gehele wagenpark verduurzaamd worden.

Circulus-Berkel zal de Volvo FL Electric bakwagen, die later dit jaar geleverd gaat worden, inzetten voor de uitgifte van containers. “Denk aan het leveren van nieuwe containers, het vervangen van kapotte containers bij particulieren en het halen en brengen van rolcontainers bij evenementen”, vervolgt Faber.

De Volvo FL Electric van Circulus-Berkel wordt voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk voor een actieradius tot 200 kilometer. Faber: “We beginnen met één truck om te kijken wat er mogelijk is en hoe we het potentieel maximaal kunnen uitnutten om zoveel mogelijk kilometers uit het voertuig te halen. De ervaringen die we met deze truck opdoen, gebruiken we bij het verduurzamen van ons volledige wagenpark.” 

Meer weten over Circulus-Berkel BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen