Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 mei 2020

Beelen blijft NS-treinstellen ontmantelen

Beelen Sloopwerken heeft een nieuwe raamovereenkomst gesloten met de Nederlandse Spoorwegen (NS) om voor maximaal de komende acht jaar een groot aantal treinen te ontmantelen.

De ontmanteling van een NS-trein door Beelen.
Foto: Beelen

Het gaat in die periode naar verwachting om zo’n 250 treinen, zoals locomotieven, treinstellen en wagons. De afgelopen tien jaar heeft Beelen Sloopwerken bewezen treinen te kunnen ontmantelen door ruim 500 verschillende soorten treinen te slopen. Dit gebeurde in een locatie in Amsterdam die daarvoor speciaal is ingericht.

Treinen worden pas ontmanteld als goed is onderzocht of deze nog verkoopbaar zijn als geheel. Nadat de NS heeft besloten dat de treinen moeten worden ontmanteld, worden onderdelen uit de treinen gehaald om in andere treinen te hergebruiken. Ook andere materialen die geschikt zijn voor hergebruik, worden gedemonteerd. De metalen gaan naar hoogovens, om te worden hergebruikt. De overige materialen demonteert Beelen zelf om weer te kunnen hergebruiken. Volgens Beelen vindt tussen de 96 en 98 procent van de materialen een nieuwe toepassing.