Categorie: congres | Gepubliceerd: 22 mei 2020

Top over klimaatoplossingen grotendeels online

Op 25 januari 2021 organiseert Nederland de Climate Adaptation Summit (CAS). De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen om deze internationale top grotendeels online te organiseren.


Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Foto: Rijksoverheid

Aanleiding voor deze beslissing is de coronacrisis, die de ministerraad heeft doen besluiten om een centraal online programma te organiseren. Een deel van het programma vindt plaats in het kantoor van het Global Center on Adaptation in Rotterdam. Regeringsleiders en ministers zullen deelnemen via videoverbindingen vanuit alle continenten.

Tijdens de CAS staan oplossingen centraal om kwetsbare gebieden wereldwijd weerbaarder te maken tegen klimaatverandering, zoals extremer weer en een stijgende zeespiegel. De conferentie stond eerder gepland op 22 oktober van dit jaar, als afsluiting van het actiejaar van de Global Commission on Adaptation. Deze commissie is in het najaar van 2018 gestart op initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Inmiddels staat de commissie onder leiding van IMF-topvrouw Kristalina Georgieva, voormalig VN-secretarisgeneraal Ban Ki-Moon en Microsoft-oprichter Bill Gates.