Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 18 juni 2020

Aandeelhouders Twente Milieu keuren toetreding Wierden goed

De gemeente Wierden is definitief toegetreden als aandeelhouder van Twente Milieu, dat hiermee negen aandeelhouders telt.

De overige acht aandeelhoudende gemeenten hebben gisteren (17 juni) tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders ingestemd met de toetreding van Wierden. Na dit besluit zijn de handtekeningen onder het aandeelhouderschap van de Overijsselse gemeente gezet.

Wethouder Richard Kortenhoeven is blij met deze stap. “In de afgelopen jaren hebben we Twente Milieu als een goede en betrouwbare partner leren kennen. Ons aandeelhouderschap is dus een logische volgende stap. Naast de dagelijkse dienstverlening zal Twente Milieu ons adviseren om onze doelen te bereiken: een afvalloos Twente.”

Inzameling

Twente Milieu en de Overijsselse gemeente werken sinds 2018 samen, toen Wierden diftar invoerde. Het afvalbedrijf ondersteunt Wierden op het gebied van data-uitwisseling, informatie en communicatie richting inwoners en de klantenservice. Deze samenwerking wordt nu verder uitgebreid. Dit zal waarschijnlijk ook de huis-aan-huisinzameling gaan omvatten. Als aandeelhoudende gemeente liet Almelo eerder weten dat de toetreding van Wierden als aandeelhouder ook betekent dat Twente Milieu de inzameling voor Wierden gaat uitvoeren. Het contract met de huidige inzamelaar Leemans loopt sinds 1 januari 2018 en heeft een looptijd van minimaal drie jaar, dus tot en met het eind van dit jaar.

Het college van B en W van Wierden startte eind 2019 de onderhandelingen met Twente Milieu over het inbesteden van inzameltaken via een dienstverleningsovereenkomst. De gemeenteraad van de gemeente stemde op 6 mei 2020 in met het collegevoorstel om aandeelhouder te worden van het Twentse afvalbedrijf.

Aandeelhouders

Met de toetreding van Wierden zamelt Twente Milieu bij zo’n 475.000 inwoners het afval in. Dat is 75 procent van de regio Twente. Het bedrijf is ook werkzaam voor de aandeelhoudende gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal.

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website