Categorie: beurs | Gepubliceerd: 19 juni 2020

'Vakbeurs Recycling veilig te bezoeken'

Volgens beursorganisator Easyfairs is Vakbeurs Recycling dit najaar op een verantwoorde en veilige manier te bezoeken.

De entree van Vakbeurs Recycling.
Foto: Seijbel Photography

Easyfairs neemt verschillende maatregelen om van de vakbeurs ook dit jaar een succes te maken. “De beursvloer wordt flink vergroot om meer ruimte te creëren. Er zal een separate in- en uitgang gemaakt worden en waar nodig wordt de plattegrond voorzien van bredere gangpaden”, vertelt accountmanager van de beurs Nicole van Haarlem. “Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met timeslots om bezoekersaantallen over de beursdagen te verspreiden. Ook worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

Een digitale ontwikkeling die ook al voor de uitbraak van het corona-virus gaande was voor Easyfairs beurzen, is het gebruik van de Smart Badge technologie. “Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van exposanten scannen”, licht Van Haarlem toe. “Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.”

Vertrouwen groeit

In de afgelopen periode heeft Easyfairs meerdere onderzoeken gedaan naar de bereidheid van bezoekers om in het najaar weer een bezoek te brengen aan vakbeurzen. Daaruit blijkt dat ruim 80 procent de intentie heeft een bezoek te brengen. “Dat is voor ons een extra bevestiging dat er grote behoefte is onder professionals om elkaar weer live te ontmoeten. Aan ons de dankbare taak om hen weer op een verantwoorde manier bij elkaar te brengen”, zegt Van Haarlem.

Ook vanuit exposanten is er commitment om dit najaar de sector weer te laten samenkomen op vakbeurzen, stelt de beursorganisator. Dit draagvlak bestaat onder andere uit exposanten als Van Werven, Stoevelaar Recycling BV, Reukema en Van Bemmel Recycling, onderdeel van Van Laecke Group. Daarnaast wordt de vernieuwde congreszaal op Next Level (de nieuwe bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem) ingezet voor het Recyclingsymposium op woensdag 18 november.

Eerste netwerkmoment

De Vakbeurs Recycling vindt op 17, 18 en 19 november 2020 plaats in Evenementenhal Gorinchem. Volgens Easyfairs is dit het eerste en vrijwel enige netwerkmoment van het jaar voor de afvalsector.

Easyfairs houdt de ontwikkelingen rond de versoepelingen en richtlijnen voor zakelijke evenementen ook de komende tijd nauwlettend in de gaten. Exposanten en bezoekers worden op de hoogte gehouden van deze ontwikkelingen door middel van updates op de website en persoonlijk contact.